середу, 26 жовтня 2011 р.

Земне життя почали готувати до переселення на інші планети

Група дослідників з Аргентини та Бразилії провела експеримент з організмами-екстремофілами, які здатні жити і розмножуватися в екстремальних умовах навколишнього середовища.

Експеримент було проведено з метою з'ясування, як вони перенесуть космічний переліт - наприклад, на астероїді - і чи виживуть вони в умовах чужорідного небесного тіла.

Була створена камера з імітацією необхідних екстремальних умов, куди і були поміщені організми археї Natrialba magadii, Haloferax volcanii і бактерії Deinococcus radiodurans.

Так, вони перебували у вкрай розрядженій атмосфері і піддавалися впливу ультрафіолетового випромінювання. Експеримент проводився в Бразильській лабораторії синхротронного світла.

В результаті було встановлено, що H. volcanii загинули повністю, N. magadii показала рівень виживання в 0,1 відсотка, а D. radiodurans - приблизно в 1 відсоток.

Експеримент тривав всього три години, в той час як реальний політ астероїда від однієї планети Сонячної системи до іншої може займати мільйони років.

Результати роботи можуть бути корисні для правильної стерилізації різного роду апаратів, які планується посилати в космос.

Наприклад, проблема зараження іншої планети земними бактеріями особливо гостро стоїть перед різного роду марсоходами - на часі до запуску готується MSL NASA, а в 2018 планується запустити спільний проект NASA-ESA під назвою ExoMars.

http://tsn.ua/nauka_it/zemne-zhittya-pochali-gotuvati-do-pereselennya-na-inshi-planeti.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.